Het Groene Oosten

Het Groene Oosten: Medicinale wiet en superslimme zonnepanelen

Het Groene Oosten
Het Groene Oosten © RTV Oost
In Het Groene Oosten duiken we in de wereld van medicinale wiet, bezoeken we een dierenwinkel die meer op een duurzame indoor jungle lijkt en zien we superslimme zonnepanelen.
Steeds meer mensen ontdekken cannabis, vanwege de medicinale werking. André van der Zee gaat op onderzoek uit wat medicinale wiet precies voor werking heeft, hoe je zelf wietolie maakt en waarom er zoveel weerstand is tegen het legaliseren van mediwiet.
Daarnaast waant André zich in een duurzame indoor jungle. De eigenaren van de grote dierenzaak in Kampen waren van oorsprong helemaal niet bezig met duurzaamheid. Waarom zijn ze dan toch overgestapt op een 100% energie-neutraal pand?
Verder laat uitvinder René Siegerink uit Bentelo zien hoe hij zijn huis helemaal van het aardgas af kreeg dankzij superslimme zonnepanelen. En wederom laten we ons inspireren door jonge Groene Vloggers. 
Je ziet Het Groene Oosten zaterdag vanaf 17:25 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald. Ook online is Het Groene Oosten te zien via www.hetgroeneoosten.nl en www.rtvoost.nl/groenoverijssel.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.