overval

Bulgaar negen jaar de cel in voor gewelddadige overvallen op bejaarde vrouwen in Enschede

De Bulgaar is tot negen jaar cel veroordeeld
De Bulgaar is tot negen jaar cel veroordeeld © iStock
Een 46-jarige Bulgaar is in de rechtbank van Almelo veroordeeld tot een celstraf van negen jaar. De man overviel in april vorig jaar met grof geweld een 83-jarige én een 88-jarige vrouw in Enschede.
Ook moet de Bulgaar meer dan 22.000 euro aan schadevergoeding betalen, de waarde van de gestolen sieraden.
De 46-jarige bekende dat hij een 83-jarige vrouw aan de Bentrotstraat beroofde, maar ontkende dat hij betrokken was bij de overval op de 88-jarige bewoonster van een woning aan de Lijsterstraat.

Botbreuken door klappen

De rechtbank vond bewezen dat de man beide overvallen pleegde en noemde ze "lafhartig en onmenselijk". Bij beide overvallen werd grof geweld gebruikt. Het 83-jarige slachtoffer werd zo hard in haar gezicht geslagen dat ze meerdere botbreuken opliep. De 88-jarige vrouw werd tot bloedens toe geslagen.

Gestolen pinpas

De Bulgaar liep tegen de lamp omdat hij probeerde te pinnen met de gestolen pas van een van de vrouwen. De mislukte poging, het slachtoffer had een foute pincode meegegeven, werd vastgelegd door een bewakingscamera.
De beelden werden getoond in het televisieprogramma Opsporing Verzocht, een voormalige huisgenoot van de Bulgaar herkende de dader en tipte de politie.

In discussie

De nabestaanden van het slachtoffer reageerden verheugd op het vonnis. De Bulgaar niet, hij wilde in discussie gaan met de rechtbank. Bij het verlaten van de rechtbank riep de Bulgaar dat hij liever een celstraf van tien jaar had gewild.
De veroordeling staat gelijk aan de eis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.