Heracles ongeschonden door transferperiode: "Kunnen ze zich weer focussen op deze club"

Heracles Almelo kan in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag gewoon nog beschikken over uitblinkers Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson. De buitenspelers werden in verband gebracht met transfers, maar bleven in Almelo.

“Peterson en Kuwas hebben misschien gedacht aan een transfer, maar ik kan me niet voorstellen dat ze nu beter gaan voetballen. Ze kunnen zich in ieder geval weer focussen op Heracles. Ze hebben deze club nodig om een stap hogerop te maken”, aldus trainer Frank Wormuth. 

Rustige transferwindow
Zelf haalde Heracles Almelo deze transferperiode alleen Mats Knoester van Feyenoord. Een jonge speler die door Wormuth rustig wordt gebracht en voorlopig nog niet veel minuten zal maken. “Dat heeft ook meegespeeld waarom we geen jongens verder hebben gehaald. In mijn optiek heb je twee maanden nodig om te wennen aan ons speelsysteem. Dat werkt niet met een wintertransfer. Bovendien doet dat iets met de hiërarchie in het elftal. Een jonge speler als Knoester is een ander verhaal. Die hebben we voor de toekomst gehaald.”

Merkel en Breukers
Heracles Almelo kan zondag niet beschikken over de geschorste Alexander Merkel. Hij wordt vermoedelijk vervangen door Yoël van Nieff. Tim Breukers trainde deze week apart van de groep door een bovenbeenblessure en is nog onzeker. Wormuth twijfelt verder nog over meerdere posities in zijn elftal. "Eigenlijk zijn er nog wel zes plekken waar ik nog niet zeker over ben", zegt de trainer. 

ADO Den Haag-Heracles Almelo is zondag live te volgen via Radio Oost. Het duel in de Hofstad begint om 16:45 uur. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: