Carnaval

Expeditie Oost: 'Komt dat zien, komt dat zien, de nieuwe hal én onze prachtige carnavalswagen

Een intensieve periode van het inrichten van de nieuwe hal én een verhuizing heeft er voor gezorgd dat de wagenbouwers van carnavalsvereniging de Vennemuskes uit Oldenzaal flink wat later zijn gestart met de bouw van de praalwagen dan gepland.
"En toch zie je het niet terug. We hebben bij de organisatie van de Grote Twentsche Carnavalsoptocht, carnavalsvereniging de Kadolstermennekes, aangegeven dat we dit jaar met iets kleins op straat zouden komen, maar niets is minder waar", aldus Erwin Ikkink.
Vennemuskes Oldenzaal
Vennemuskes Oldenzaal © Esther Rikken

Een hal van zeven meter hoog

De voorzitter van de wagenbouwcommissie laat team Expeditie Oost vol trots de nieuwe hal zien. "Het allermooiste is toch wel dat de hal ruim zeven meter hoog is én de roldeur ook. We kunnen dus de maximale toegestane hoogte van de praalwagen, hier in de hal bouwen. Dat is echt uniek!". 
Wij fleuren het carnaval
Wij fleuren het carnaval © Esther Rikken

Géén echtscheiding

"Dit jaar fleuren wij de boel op tijdens de optocht, dat is ons thema én ik ben mega trots op wat er tot nu toe gemaakt is. Een groot aantal vrijwilligers is al zo druk geweest met de bouw van de nieuwe hal, en dan komt de wagen er ook nog bij. "Dat de privésituaties allemaal nog zo goed zijn, is bijna een wonder", grapt Ikkink.
Stralende naaidames
Stralende naaidames © Esther Rikken

De naaidames

Het is veel werk, vind ook Marlies Bossink, één van de dames van de kledingcommissie. "We hebben een prachtig onderkomen, ook hier in de nieuwe hal. We zitten heerlijk warm op de eerste verdieping".
"We hebben hard gewerkt, 180 pakken, bloempotten welteverstaan, hebben we gemaakt. Compleet met hoofddeksel en al. Het resultaat is prachtig, al zeg ik het zelf. Maar dat mag ook wel, elk pak kost ons twee uur tijd om te maken. Het helpt ons mooi de winter door", grapt de enthousiaste Marlies.
Vennemuskes Oldenzaal
Vennemuskes Oldenzaal © Esther Rikken

Komt dat zien

Komende zondag houden de dames en heren van de wagenbouwcommissie van de Vennemuskes open dag. Iedereen die interesse heeft, mag de nieuwe hal en de praalwagen in wording, komen bekijken. Vanaf 14.00 uur aan de Retetieweg 40 in Oldenzaal.
Vennemuskes Oldenzaal
Vennemuskes Oldenzaal © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.