Zes jaar cel voor betrokkenheid bij twee Overijsselse drugslabs

Voor betrokkenheid bij drugslabs in Geesteren en De Pol (Steenwijkerland) is een Rotterdammer vandaag in hoger beroep veroordeeld tot 6 jaar cel. Tegen hem was 7,5 jaar geëist.

Het drugslab in De Pol werd in de herfst van 2017 ontdekt. Er werd 20 kilo MDMA gevonden, de grondstof voor XTC. Die stof werd aangetroffen op de kleding van de Rotterdammer, die naar eigen zeggen "alleen maar sliep" in het drugslab.

Geesteren

Het drugslab in Geesteren werd al eerder ontdekt, eind 2014. In het lab aan de Kinckenweg werd  speed gemaakt. De Rotterdammer zegt ook daar maar een kleine rol te hebben gespeeld: "Ik heb jerrycans af- en aangevoerd, een afzuiginstallatie verplaatst en filters vervangen. Ik ben er hooguit vier of vijf keer geweest." 

Volgens advocaat Huisman heeft de politie verzaakt om de 'grote jongens' op te sporen en fungeert zijn Rotterdamse cliënt nu als kop van jut.

Coke-smokkel

Naast bovenstaande drugsproductie, wordt de man er door justitie ook van verdacht betrokken te zijn bij de smokkel van 44 kilo cocaïne in de haven van Vlissingen. Hij werd daar door de rechtbank van vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs, maar het Openbaar Ministerie is in hoger beroep gegaan. Het is nog niet duidelijk wanneer die zaak dient. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: