provinciale staten

Hoe bereiden lijsttrekkers zich voor op openingsdebat voor de Statenverkiezingen

De oude Statenzaal in Zwolle
De oude Statenzaal in Zwolle © Gemeente Zwolle
RTV Oost zendt woensdag 6 februari het openingsdebat uit in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Commissaris van de Koning Andries Heidema geeft die avond in Zwolle het officiële startschot voor de campagne voor de verkiezingen.
Tijdens de bijeenkomst vindt het eerste lijsttrekkersdebat plaats, een samenwerking tussen de provincie Overijssel en RTV Oost. Het debat wordt geleid door Simon Dirk Terpstra en Boudewijn Koops.
Het debat staat in het teken van 'Het Verkiezingsprogramma van Overijssel', een project waarin RTV Oost de afgelopen maanden de mening van duizenden Overijsselaars heeft gepeild op provinciale thema’s als verkeer & mobiliteit, duurzame energie, cultuur en natuur & landbouw.
Presentator Boudewijn Koops ging op zoek naar de deelnemende lijsttrekkers en vond er een aantal in de oude Statenzaal in Zwolle. De plek waar woensdag ook het openingsdebat wordt gehouden. 
Lijsttrekkers bereiden zich voor op debat in oude Statenzaal in Zwolle
RTV Oost doet een interactief experiment tijdens dat debat, en jij kan meedoen! Het publiek thuis kan direct invloed hebben op het verloop van het debat woensdag door mee te doen via de tool Mentimeter. Gewoon mee debatteren vanuit je luie stoel dus.  
Tijdens het debat stellen we vragen aan het publiek die met behulp van een mobiele telefoon, zelfs vanuit huis, kunnen worden beantwoord. 
Meedoen? Meld je dan bij ons aan via verkiezingen@rtvoost.nl. Je ontvangt dan een aantal instructies van ons zodat je woensdag mee kunt doen. We zien je reactie graag tegemoet! 
Lijsttrekkers bereiden zich voor op debat in oude Statenzaal in Zwolle
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.