Regio Enschede

Enschedeër krijgt cel- en werkstraf voor stalken ex-vriendin

Enschedeër krijgt cel- en werkstraf voor stalken ex-vriendin
Enschedeër krijgt cel- en werkstraf voor stalken ex-vriendin © RTV Oost / Rogier van den Berg
De rechtbank in Almelo heeft een 28-jarige man uit Enschede veroordeeld, omdat hij bijna twee jaar lang zijn vroegere verloofde stalkte. De man heeft een celstraf van zeventig dagen, een werkstraf van tachtig uur, vier maanden voorwaardelijke celstraf en een contactverbod gekregen.
Ook moet hij de vrouw duizend euro immateriële schade vergoeden.
De man verbrak zelf in 2016 de relatie met zijn verloofde. Toen hij daar spijt van kreeg en de relatie weer wilde herstellen, kreeg hij het lid op de neus. De vrouw wilde niets meer met hem te maken hebben. Vanaf dat moment begon de Enschedeër haar lastig te vallen. Eerst met berichtjes waarin hij smeekte om contact, maar de vrouw voelde zich steeds meer bedreigd. Haar ex dook overal op waar ze was.
In oktober 2018 stapte ze naar de politie, met als resultaat dat er een contactverbod werd opgelegd. Dat verbod werkte niet, de man stuurde de vrouw alweer een berichtje toen hij het politiebureau verliet. Twee dagen en 292 berichten later zat hij achter de tralies. Daar kalmeerde hij en kwam hij tot inzicht dat het niet meer zo kon.
De straf die de rechtbank de man oplegde is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie twee weken geleden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.