Regio Enschede

OM eist 2,5 jaar cel en tbs voor brute beroving tijdens seksafspraak Enschede

OM eist 2,5 jaar cel en tbs voor brute beroving tijdens seksafspraak Enschede
OM eist 2,5 jaar cel en tbs voor brute beroving tijdens seksafspraak Enschede © iStock
De officier van justitie heeft 2,5 jaar celstraf en tbs geëist tegen een verstandelijk beperkte Enschedeër van 36 jaar. De man zou op 1 april 2017 een 57-jarige man met bruut geweld bestolen hebben tijdens een seksafspraak in het buitengebied van Enschede.
Het slachtoffer raakte bij de beroving zwaar gewond. Zijn bovenbeen was zo versplinterd dat er bot-transplantatie nodig was om het te herstellen. Ook was zijn kunstheup gebroken en had hij breuken in het gezicht met een hersentrauma. De 57-jarige kan nog steeds niet goed lopen, zijn advocaat vroeg de rechtbank vandaag zeker 30.000 euro schadevergoeding toe te kennen. 

'Geen ontvoering, maar een seksafspraak'

Tegenover de politie vertelde het slachtoffer dat er onderweg iemand in zijn auto was gestapt die hem had ontvoerd. Dat bleek niet waar, uiteindelijk vertelde de getrouwde man dat hij via internet een seksafspraak had gemaakt en dat hij met zijn 'belager' naar een afgelegen plek was gereden. Daar was hij vanuit het niets in elkaar geschopt en bestolen van auto en telefoon. De auto werd later teruggevonden aan de Wienebrink in Enschede. In de auto trof de politie DNA van de 26-jarige aan. Die werd uiteindelijk in de gevangenis in Zutphen aangehouden en zit sindsdien vast. Hij zat een straf uit voor een ander strafbaar feit.
De verdachte hield sinds zijn aanhouding de kaken op elkaar, het leidde zelfs tot een observatie in het Pieter Baan Centrum (PBC). Hij heeft nu een nieuwe advocaat en verraste rechters en officier van justitie vrijdag met een schone bekentenis. Waarom hij de man mishandelde weet hij niet meer. In 2017 gebruikte hij veel drank en drugs, soms dronk hij wel een krat bier en een fles wodka gecombineerd op een dag. 

Problemen

De man is van de middelen af en wil zijn leven beteren. Deskundigen van het PBC constateerden dat de Enschedeër, naar zijn verstandelijke beperking, kampt met een scala aan problemen heeft waar hij mee aan het werk moet. De man heeft ADHD, een stoornis in middelengebruik en hij zou een antisociale persoonlijkheid hebben.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.