FC Twente

FC Twente verstevigt koppositie na klinkende zege op Helmond Sport

FC Twente heeft uitstekende zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Marino Pusic won zelf in de eigen Grolsch Veste eenvoudig met 4-1 van Helmond Sport en zag de drie concurrenten allen punten verspelen. Daardoor staat de koploper uit Enschede nu vier punten los van naaste belager FC Den Bosch.
De gastheren waren heer en meester in de eerste helft, waarin het gehavende Helmond Sport flink onder druk werd gezet. Na tien minuten kreeg de thuisploeg een strafschop nadat Aitor in de zestien naar de grond werd getrokken. Het buitenkansje was wel besteed aan Boere, die hoog raak schoot. 

Rebound Nacho

Na ruim een half uur verdubbelde de thuisploeg de marge via Nacho. De verdediger was, net als vorige week tegen Almere City, attent en wist van dichtbij een afgeslagen bal hoog binnen te schieten. 

Aitor beslist duel

Vlak na rust was de wedstrijd definitief beslist toen Aitor met een geplaatst schot de 3-0 tegen de touwen schoot. Het werd allemaal nog mooier voor de Enschedeërs, want na een uur spelen was daar wederom Nacho die vanuit een hoekschop zijn tweede van de avond maakte.

Assaidi mist strafschop

Twintig minuten voor tijd deed Snepvangers namens Helmond nog wat terug (4-1),  maar dat mocht de pret niet drukken in De Grolsch Veste. Invaller Assaidi miste vlak voor tijd nog een strafschop. Door de zege én het puntenverlies van de concurrentie verstevigt de ploeg uit Enschede de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie.   

FC Twente - Helmond Sport 4-1

1-0 Boere (11/strafschop)
2-0 Nacho (33)
3-0 Aitor (47)
4-0 Nacho (60)
4-1 Snepvangers (70)
Bijz: Assaidi mist strafschop (85)
Arbiter: Bax
Geel: Knops, Velanas
FC Twente: Drommel; Ramos (Laukart/54), Gonzalez, Bijen, Nacho; Cantalapiedra, Smith, Brama, Espinosa (Hamdaoui/77); Oosterwijk, Boere (Assaidi/66).
Helmond Sport: Van Gassel; Meijers, Knops (Verkoelen/71), Snepvangers, Swinnen; Naudts, Velanas, Poelmans; Fecunda, Sprangers (Muzaqi/46), De Louw.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Keuken Kampioen Divisie en de statistieken van FC Twente.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.