Dedemsvaart

Lange jassen verboden in gitaarzaak Dedemsvaart

Sinds dat er begin december twee gitaren zijn gestolen uit de gitaarwinkel The Fellowship of Acoustics in Dedemsvaart, zijn lange jassen verboden in de winkel. "Die jassen hangen we in de garderobe", zegt eigenaar Rudi Bults.
Met behulp van een lange, zwarte jas stalen de twee mannen twee dure gitaren mee. De gitaren hebben gezamenlijk een waarde van 11.000 euro. 

Nooit gezien

Een diefstal op deze manier heeft Bults nog nooit gezien. "We hebben de mannen helemaal niet gezien die middag, het was zo razend druk. Ze hebben echt de tijd genomen. Voorafgaand aan de diefstal zijn ze een paar keer met andere mensen de winkel in en uit gegaan. Ze staan die middag wel vijf of zes keer op de video. Uiteindelijk hebben ze 2,5 minuut uitgetrokken voor de diefstal."

Bijzonder

Eén van de gitaren is zo bijzonder, dat een kenner meteen weet dat de gitaar uit Dedemsvaart komt. "Het is een Collings SoCo Deluxe met een kleur die je bijna nooit ziet. Ik vergelijk het wel eens met een wit groene Lamborghini. Die herken je ook meteen en die kan je ook niet zomaar na diefstal verkopen." 
Bekijk hieronder de beelden die de politie heeft vrijgegeven van de diefstal. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.