camping westerholt

Bewoners camping Westerholt Ambt Delden breken vakantiewoningen af

Een aantal boze eigenaren van caravans en chalets op camping Westerholt in Ambt Delden is vandaag begonnen met het afbreken van hun vakantieverblijf. "We moeten weg, dus zijn we maar vast begonnen." Twee weken geleden kregen de eigenaren te horen dat ze voor het einde van dit jaar vertrokken moeten zijn, omdat Stichting Twickel de camping heeft overgenomen.
Die wil de camping in 2020 sluiten en er op termijn bungalows neerzetten. Voor de huidige bewoners van de camping is dan geen plaats meer.
Een aantal bewoners wil niet wachten tot het einde van het jaar en is vandaag begonnen met het afbreken: laminaat wordt uit de verblijven getrokken, net als wandbekleding en meubilair. Her en der branden vuurtjes waarin materiaal wordt verbrand.

'Kinderen hier opgegroeid'

Sommige mensen hebben al tientallen jaren een plekje op de camping. "We staan hier al dertig jaar en onze kinderen zijn er opgegroeid. De buurman heeft nog geen nacht op de camping kunnen slapen: hij kocht zijn caravan vlak voor Stichting Twickel de camping overnam." 
Het weghalen van de vakantieverblijven is voor bewoners een flinke schadepost. Sommige caravans zijn door de jaren heen zozeer uitgebreid, dat verkopen of verplaatsen niet meer te doen is. De afvoerkosten zijn voor rekening van de eigenaar, mogelijk een bedrag van een duizenden euro's. 

Compensatieregeling

Tijdens een informatiebijeenkomst afgelopen week, kregen de bewoners een compensatieregeling aangeboden die volgens velen bij lange na niet genoeg is. Mensen die voor 15 april hun caravan opgeruimd hebben, krijgen 100 procent van hun stageld terug. Daarna loopt het percentage steeds verder terug.
Stichting Twickel zei toen de emoties te begrijpen, maar zegt dat het allemaal over jaarcontracten gaat die opzegbaar zijn. Ook was al bekend dat de camping al een aantal jaren te koop stond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.