berkum

Hoofdklasse: Berkum vloert Staphorst in streekderby, SVZW blijft hekkensluiter

Alle Overijsselse ploegen in de hoofdklasse kwamen vorig weekeinde niet in actie vanwege het winterse weer. Koning Winter zorgde ook zaterdag voor de nodige afgelastingen, maar toch konden de duels van vier Overijsselse clubs doorgang vinden.
De streekderby tussen Berkum en Staphorst was verrassend een prooi voor de ploeg uit Zwolle. Beide ploegen kregen kansen in de eerste helft en met name de bezoekers waren twee keer dicht bij de 0-1. Na een uur spelen zette Chris van der Meulen Berkum op voorsprong na een knappe individuele actie. In de slotminuut maakte Bacuna namens de thuisploeg aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 binnen te schieten. Daardoor boekt Berkum na vijf wedstrijden weer een zege.

Genemuiden verslaat Apeldoorn

SC Genemuiden wist in eigen huis csv Apeldoorn te verslaan. De gastheren kenden een bliksemstart want na een minuut zorgde Hooiveld, met zijn tiende van het seizoen, voor de openingstreffer. Na rust bleef Genemuiden de bovenliggende partij, maar uiteindelijk werd er niet meer gescoord op sportpark De Wetering en daardoor pakt de ploeg van Jan van Raalte weer eens de volle buit. 

SVZW lijdt nederlaag in Putten

SVZW was niet opgewassen tegen SDC Putten. In Gelderland werd het 3-1 voor de thuisploeg. SDC was de betere ploeg in de eerste helft, maar toch bracht Maskoul de bezoekers op 0-1. Vijf minuten later moest SVZW verder met tien man nadat Borghuis rood kreeg voor natrappen. Knul zorgde via een benutte strafschop voor de gelijkmaker en na rust was diezelfde Knul verantwoordelijk voor de 2-1. Een kwartier voor tijd zette Van der Vlag de 3-1 eindstand op het bord. 
Bekijk hier de uitslagen en stand in de hoofdklasse en ook de statistieken.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.