nieuws

Expeditie Oost: Mette & Sarah uit Delden organiseren valentijnsuitje voor senioren

Valentijnsuitje
Op Valentijnsdag hoort niemand alleen te zitten. Dat moet wel de gedachte zijn geweest van Mette van Loenen uit Delden toen ze een aantal weken geleden het valentijsuitje bedacht voor de plaatselijke 65+er.
"Op school maakten we ansichtkaarten voor eenzame ouderen. Een mooi project om te doen maar het heeft me ook aan het denken gezet", aldus de 11-jarige Mette.
De meiden in de keuken
De meiden in de keuken © RTV Oost

Gezellig samenzijn

"Een gezellig samenzijn op donderdag 14 februari is wat ik bedacht heb om eenzame ouderen een mooie Valentijnsdag te bezorgen. Een ambitieus plan dat ik beslist niet alleen kon organiseren".

Samen sterk

"Ik hoorde van de plannen van Mette en was direct enthousiast", aldus schoolgenootje Sarah Averdijk. Mette is duidelijk verantwoordelijk voor het creatieve gedeelte, terwijl Sarah (met het notitieblokje in de hand) verantwoordelijk is voor de administratie. 
Het notitieboekje van Sarah
Het notitieboekje van Sarah © Esther Rikken

Heel Delden doet mee

"We hebben inmiddels zeventien Deldense ondernemers die de gerechten zullen verzorgen, kostenloos. We zijn daar enorm trots op. De avond begint om 17.00 uur en is een aaneenschakeling van gezelligheid en een hapje en een drankje. Rond 20.00 uur is het samenzijn afgelopen. Op dit moment hebben we zestien aanmeldingen. Daarmee zitten we nog lang niet vol", aldus de twee enthousiaste achtste groepers.
De enthousiaste dames
De enthousiaste dames © Esther Rikken

Aanmelden

De avond wordt gehouden op basisschool de Toonladder. Mensen van 65 jaar en ouder uit Delden en omgeving worden van harte uitgenodigd om zich op te geven voor deze bijzondere avond. Dat kan door te bellen met telefoonnummer 06 - 48 75 77 01.
Het notitieboekje van Sarah
Het notitieboekje van Sarah © Esther Rikken
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.