provinciale staten

Doe mee aan het openingsdebat dat straks begint

In de oude Statenzaal in Zwolle begint over een half uur het openingsdebat waar de lijsttrekkers van de politieke partijen die mee doen aan de Provinciale Statenverkiezingen met elkaar in debat gaan over thema's die belangrijk zijn in de Overijsselse samenleving. Verkeer en mobiliteit, landbouw en natuur, cultuur, duurzame energie en woningbouw staan vanavond centraal. En jij kunt meedoen, gewoon vanuit je luie stoel.
Want je kunt met behulp van jouw mobiel, tablet of laptop mee stemmen over de stellingen waarover gedebatteerd wordt. Wat moet er bijvoorbeeld met de grote paasvuren in Overijssel? gebeuren. Maken we van de N35 tussen Zwolle en Twente een 130-kilometerweg en hoe houden we het Overijsselse landschap in stand? 

Hoe werkt het?

Stemmen kan met Mentimeter, een tool om meningen mee te peilen. Dat kan via de site van mentimeter of via de Mentimeter app.
Download de app in de Play store of de App Store en doe mee! Het werkt heel simpel. Voer de code 172340 in na het openen van de app en stem mee. Je kunt ook direct naar www.menti.com gaan en daar de code 172340 invoeren. 
Tekst gaat verder na de afbeelding.

Zo werkt Mentimeter: ga naar de site of app en voer de code in die je krijgt tijdens de uitzending.

Mentimeter
Mentimeter © RTV Oost
De politici debatteren vanavond over zes stellingen. Omdat er elf lijsttrekkers mee doen, komen we dus eigenlijk een deelnemer tekort. Om te voorkomen dat één van de lijsttrekkers een monoloog moet houden, kiest het publiek wie van de lijsttrekkers een tweede keer in debat mag. Dat gebeurt opnieuw via Mentimeter. 

Denk en Forum voor Democratie

Nieuwkomers Denk en Forum voor Democratie ontbreken vanavond bij het debat in Zwolle. Lijsttrekker Kenan Boz van Denk is ziek en stuurt geen vervanger naar het debat. Lijsttrekker Johan Almekinders heeft via de woordvoerder van Forum voor Democratie laten weten dat hij het debat aan zich voorbij laat gaan.

Hoe werkt Mentimeter?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.