Welke partij past bij jou? Stemwijzer van de Provincie Overijssel online

Wie op 20 maart gaat stemmen bij de Provinciale Statenverkiezingen kan natuurlijk de verkiezingsprogramma's van alle deelnemende partijen doornemen. Bijna alle partijen hebben intussen hun plannen voor Overijssel bekendgemaakt. Maar wie dat niet wil of simpelweg de tijd niet heeft, biedt de provincie een mooie oplossing: de stemwijzer. En die is vanavond voorafgaand aan het openingsdebat online gegaan.

De stemwijzer is te vinden op de verkiezingspagina van de provincie Overijssel, waar ook al het verkiezingsnieuws van RTV Oost te vinden is. 

Stemwijzer (Foto: RTV Oost)
Stemwijzer (Foto: RTV Oost)

Drie keuzes

Wie de stemwijzer op de site aanklikt krijgt 29 stellingen over allerlei onderwerpen waar de provincie beslissingen over neemt. Per vraag zijn er drie keuzes. Eens, geen van beide en oneens. 

Daarnaast kun je ook bij elk stelling zien wat de deelnemende partijen vinden van het onderwerp, bijvoorbeeld windmolens of bouwen in groen. 

Aan het einde van de stemwijzer kunnen deelnemers dan nog aangeven welke onderwerpen zij extra belangrijk vinden. En deelnemers kunnen als laatste stap zelf bepalen welke partijen worden meegenomen in de resultaten. Vervolgens rollen er dan drie partijen uit die qua ideeën het best overeenkomen met de antwoorden van de deelnemers aan de de stemwijzer. 

Stemwijzer (Foto: RTV Oost)
Stemwijzer (Foto: RTV Oost)

De stemwijzer kan onbeperkt ingevuld worden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.