nieuws

Scholieren onbekend met het nieuwe busstation in Zwolle

De bus naar het Deltion College
De bus naar het Deltion College © Mark Bakker
Veel scholieren die in Zwolle dagelijks met lijn 9 naar het Deltion College gaan hebben geen idee dat Zwolle binnenkort een nieuw busstation in gebruik neemt. "Komt er een nieuw busstation? Dat wist ik niet. Zou wel mooi zijn", zei één van de studenten vanmorgen.
Lijn 9 is één van de drukste buslijnen tijdens de ochtendspits. Een paar duizend scholieren worden dagelijks met deze lijndienst vervoerd. Dat gebeurt met grote harmonicabussen waar zo'n tweehonderd passagiers in kunnen. En dan nog blijven grote groepen op het station achter omdat de bussen vol zitten.
tekst gaat verder onder het audiofragment
Scholieren zijn onbekend met het nieuwe busstation in Zwolle

Onbekend

De vraag is of het vervoer van grote groepen scholieren vanaf het nieuwe busstation beter gaat dan nu. Op die vraag konden veel scholieren geen reactie geven omdat ze niet wisten dat er een compleet nieuw busstation is gebouwd.

Begeleiding

Tijdens de krokusvakantie wordt het nieuwe busstation in gebruik genomen. Daarna zullen de scholieren toch hun weg moeten vinden naar de nieuwe haltes. Voor velen zal dat dus een complete verrassing zijn. Een woordvoerder van busmaatschappij Keolis laat weten dat er tegen die tijd de buspassagiers met borden en extra personeel naar de juiste haltes worden verwezen.
Een nieuw Zwols busstation? Scholieren weten er nog weinig van
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.