Cultuur

Busbrug Zwolle vernoemd naar grondlegger Zwolse busvervoer

Vanaf vandaag heet de nieuwe busbrug in Zwolle de ‘Schuttebusbrug’. De brug is vernoemd naar Schutte Tours, het bedrijf dat van de jaren '30 tot in de jaren '80 het busvervoer regelde in de stad.
Herman Schutte richtte dit bedrijf in 1937 op. Zijn zoon Hans Schutte heeft samen met wethouder Ed Anker tijdens het Busbrug Festival de nieuwe naam feestelijk onthuld.

'Een busse van Schutte en lopen dat dutte'

"Voor vele Zwollenaren is ‘een busse van Schutte en lopen dat dutte’ een bekende uitspraak", schrijft de gemeente Zwolle. "De gemeenteraad van Zwolle vroeg aan het college om te onderzoeken of de naam van het vroegere busbedrijf een plek kon krijgen rondom het busstation, en dat was mogelijk." 

Busbrugfestival

De nieuwe Busbrug en het nieuwe busstation in Zwolle worden vandaag ingewijd met een openingsfeest: het Busbrugfestival. Er is geen verkeer waardoor er alle ruimte is voor verschillende activiteiten zoals sport, theater, verhalen, muziek, eten en natuurlijk het bewonderen van oude en nieuwe bussen. Van 10.00 tot 20.00 uur is er van alles te doen en te beleven op het gratis Busbrugfestival en RTV Oost is erbij, tussen 10.00 en 15.00 uur hoor en zie je indrukken vanuit Zwolle op radio en tv.

Busbrugloop

Vanmorgen begon het unieke festival met een heuse Busbrugloop. Honderden sportieve deelnemers, jong en oud, stonden aan de start van dit recreatieve hardloopevenement. Kinderen t/m 12 jaar konden een route van ongeveer 2 kilometer rennen, voor iedereen ouder dan 12 jaar was het mogelijk één of twee rondjes van ongeveer 3 kilometer over de brug en het nieuwe busstation te lopen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.