RTV Noord

Meer aandacht voor onderzoeksjournalistiek bij regionale omroepen Noordoost-Nederland

De regionale omroepen RTV Oost, RTV Drenthe, RTV Noord en Omrop Fryslân slaan de handen ineen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Het is voor het eerst dat de regionale omroepen in het Noordoosten van ons land structureel gaan samenwerken op redactioneel gebied.
Media-minister Arie Slob heeft vandaag in de Zwolse studio van RTV Oost het startschot gegeven voor het samenwerkingsproject. Hij deed dat door symbolisch de eerste tegel te lichten voor de vier omroepen.
"Ik ben onder de indruk van dit project. Dit is precies het voorbeeld van de samenwerking tussen regionale omroepen, zoals ik voor ogen heb. Ik hoop van harte dat deze samenwerking op het gebied van onderzoeksjournalistiek elders in het land navolging krijgt", vertelde Slob.

Druk op de redacties

De afgelopen jaren is de druk op de redactie opgevoerd door een veranderde werkwijze en de veelvoud aan platforms. De regionale omroepen zijn uitgegroeid tot multimediale bedrijven, die 24/7 nieuws publiceren op verschillende platforms. 
Door de druk is er weinig tijd voor journalistiek uitzoekwerk. Volgens de hoofdredacties van de regionale omroepen behoort dit wel tot de publieke taak. Om die reden slaan ze de handen ineen en gaan de regionale omroepen structureel samenwerken op redactioneel gebied.

Team

Per onderzoek wordt een team gevormd van gespecialiseerde journalisten van de betrokken omroepen. Daar waar mogelijk wordt het publiek van de omroepen betrokken bij de onderwerpkeuze. 
Het project moet leiden tot meer expertise bij de omroepen op het gebied van onderzoeksjournalistiek. Ook moet het de onderlinge samenwerking tussen de redacties bevorderen. 
Meer aandacht voor onderzoeksjournalistiek bij regionale omroepen Noordoost-Nederland
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.