Carnaval

Expeditie Oost: Carnavalkostuums dit jaar méér dan actueel

De carnavalskleding is dit jaar actueler dan ooit. Van Trump tot La Casa de Papel vliegt over de toonbank.
"Heel divers dus, maar wel actueel. De president Trump-kostuums met bijbehorende maskers zijn best gewaagd en dus iets minder populair dan bijvoorbeeld de rode overalls van La Casa de Papel. Een kledingstuk dat vooral bekend is uit de gelijknamige Netflix serie", vertelt Joa Korf, eigenaar van Carnavalsland. 
De laatste trends
De laatste trends © Arjan Staal
Netflix is een Amerikaans bedrijf dat films en series aanbiedt via internet. De karakters uit de meest populaire video's van dit bedrijf hangen volop in de schappen van de feestwinkel.
"En dan te bedenken dat we al zo ontzettend veel kostuums hebben verkocht. Morgen komen er weer 600 rode overalls met bijbehorende maskers binnen. Het is niet te bevatten.
De laatste trends
De laatste trends © Arjan Staal

Men viert weer feest

Carnaval is laat dit jaar maar het loopt hier echt al weken storm, ook via de website. De crisis in Nederland is voorbij, men viert weer feest en investeert in een origineel kostuum", aldus Korf.
"Maar zeker ook de jassen, colberts en slipjassen blijven populair. Chique carnaval vieren vinden vooral vrouwen leuk. En dan bij voorkeur in een jas van hoge kwaliteit, ééntje die een aantal jaren meegaat".
"Volgens mij gaan we een kleurrijk en bruisend carnavalsfeest tegemoet. Overijssel heeft er zin in", aldus een enthousiaste Korf.
Video: Trends carnavalskleding
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.