nieuws

Raad van State niet onder indruk van argumenten Almelo voor geheim overleg Hornbach

Bouwmarkt Hornbach
Bouwmarkt Hornbach © RTV Oost
De argumenten van de gemeente Almelo om een overleg rond de vestiging van Hornbach geheim te houden, lijken niet afdoende voor de Raad van State. Tijdens de zitting vandaag vroeg een van de rechters de advocaat van de gemeente namelijk wat er gaat gebeuren als de nieuwe argumenten ook verworpen worden.
De Raad van State schorste het bestemmingsplan voor de vestiging van Hornbach in Almelo in 2017. Niet lang daarna volgde het geheime overleg tussen de advocaat van Hornbach en de gemeente.

Praxis
Vervolgens werd, tegen een verbod van de Raad in, toch een omgevingsvergunning voor de Hornbachvestiging verleend. Volgens concurrent Praxis is dit uiterst stiekem gebeurd. De advocaat van Praxis kwam daar achter. De gemeente werd vervolgens door de Raad van State hard aangepakt.
Praxis wil nu het volledige verslag hebben van het overleg tussen de gemeente en de advocaat van Hornbach. De gemeente houdt dit onder meer tegen, omdat de advocaat van Hornbach een geheimhoudingsplicht heeft. Volgens de Raad geldt die plicht niet voor de gemeente.

Geheimhouding

Ook het beroep op geheimhouding van bedrijfsgegevens ging er bij de Raad niet echt in. Oordeelt de Raad van State nu dat het hele verslag openbaar gemaakt moet worden, dan wordt de rol van de advocaat van Hornbach duidelijk.
De uitspraak volgt over zes weken.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.