Kampen verbaasd over plotseling wijzigen vliegroutes Lelystad Airport

De gemeente Kampen is verbaasd dat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat de vliegroutes vanaf Lelystad Airport wil wijzigen. "De nieuw voorgestelde routes liggen dichter bij woongebieden in de gemeente Kampen en zijn daarmee voor de gemeente ongunstig", laat de gemeente weten.

Het nieuwe voorstel voor de routewijziging blijkt het resultaat van overleg met de gemeenten Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek. De gemeente Kampen is niet bij dit overleg betrokken en niet over het voorstel geïnformeerd.

Transparatie

"Een wijzigingsvoorstel tijdens de zienswijzeprocedure zonder afstemming met alle betrokkenen past niet bij een open, transparant en zorgvuldig proces. De gemeente Kampen heeft daarom om opheldering gevraagd bij het ministerie", laat de gemeente weten.

De provincie Overijssel en vijftien gemeenten dienden eerder al zienswijzen in om de opening van Lelystad Airport uit te stellen. Ze willen dat er eerst een nieuwe luchtvaartnota moet zijn gemaakt, waarin de randvoorwaarden voor de luchtvaart in Nederland worden vastgesteld.

De vliegroutes zijn indirect onderdeel van de procedure, maar met de nu voorgestelde routewijziging is geen rekening gehouden. Kampen heeft daarom een nieuwe zienswijze ingediend.


Afwachten
De gemeente Kampen wacht de informatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat af. Op basis daarvan bekijkt de gemeente welke vervolgstappen richting het ministerie worden gezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Lelystad Aiport Kampen Kop van Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: