IJsseldelta

Medewerker gemeente Kampen vervolgd voor dodelijk ongeluk met grasmaaier

De gemeente neemt maatregelen om een dergelijk ongeluk te voorkomen
De gemeente neemt maatregelen om een dergelijk ongeluk te voorkomen © Ginopress
De medewerker van de gemeente Kampen die vorig jaar met een maaimachine betrokken was bij een dodelijk ongeluk, waarbij een zesjarig meisje om het leven kwam, wordt vervolgd. Dat heeft burgemeester Koelewijn bekendgemaakt op een persconferentie. Waarvoor de medewerker wordt vervolgd, is niet duidelijk.
Het ongeluk bij een basisschool in Kampen vond in september plaats. De gemeente Kampen neemt maatregelen om een dergelijk ongeluk in de toekomst te voorkomen. De gemeente heeft een intern onderzoek laten uitvoeren door een onderzoeksbureau. Uit het rapport zijn drie aanbevelingen gekomen, die de gemeente overneemt.

Extra veiligheidsmaatregelen

Zo worden er extra veiligheidsmaatregelen genomen voor de maaimachines, zoals het gebruiken van achteruitrijcamera's en een zwaailamp
Ook worden afspraken gemaakt met scholen over wanneer er gemaaid gaat worden. Zo krijgen scholen een dag van tevoren een melding als er gemaaid gaat worden. Deze maatregelen zijn klaar voordat eind maart het nieuwe maaiseizoen begint.
Wethouder van der Sluis over extra veiligheidsmaatregelen op grasmaaiers
Daarnaast wordt in kaart gebracht welke opleiding of training er nodig is om met maaimachines - en andere machines - te mogen werken. Ook worden alle wagens van de gemeente onderzocht.
De gemeente Kampen zal de onderzoeksresultaten en aanbevelingen ook delen met andere gemeenten in het land.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.