nieuws

Brrrr, presentator RTV Oost eet levende pissebed tegen de hooikoorts: "Smerig, maar het werkt"

Het ultieme middel tegen die verfoeide hooikoorts? Of slechts een broodje-aapverhaal? RTV Oost-presentator Bastiaan Kleinjan peuzelde vanochtend tijdens de het radioprogramma Goeiemorgen Overijssel een pissebed op. Levend en wel…
Bastiaan heeft al lang last van hooikoorts en slikte daar altijd medicijnen tegen. “Die hielpen altijd prima. Tot vorig jaar. Toen stak de hooikoorts ineens weer de kop op.”

Een collega van hem bracht hem op een idee. “Die had gehoord dat het eten van een pissebed doeltreffend zou zijn. En dat moet levend. De theorie erachter is namelijk dat de insecten bij hun dood een stofje afscheiden dat werkt als medicijn tegen hooikoorts.”
Wetenschappelijk bewijs ontbreekt, maar het helpt
RTV Oost-presentator Bastiaan Kleinjan
Voordat de journalist de daad bij het woord voegde, besloot hij het 'pissebed-vaccin' te checken. “Ik kwam verhalen tegen dat het een fabeltje zou zijn. En ook allerlei professoren zeggen dat het klinkklare onzin is. Er is dus geen enkel wetenschappelijk bewijs. Tegelijk kwam ik echter ook verhalen tegen van mensen die zeiden dat het werkt.”

Baat het niet...
Onder het motto: baat het niet, dan schaadt het niet, at hij de levende pissebed met een banaan. “Het was gruwelijk smerig, maar ik heb vorig seizoen geen enkele last gehad van hooikoorts. En dat heb ik er dan graag voor over.”

'Doe het zo weer'

Nu het hooikoortsseizoen dit jaar uitzonderlijk vroeg in alle hevigheid is losgebarsten, deed hij vanmorgen hetzelfde. In de sandwich, ingeklemd tussen twee stukken banaan. “Als het helpt tegen de hooikoorts, doe ik het volgend jaar weer.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.