Noordoost-Twente

Wie durft python Loesje in Denekamp te aaien?

Het is deze week vakantie en dus wordt er van alles georganiseerd om kinderen te amuseren. Zo mogen kinderen bij museum Natura Docet Wonderrijck in Denekamp twee keer per dag python Loesje aaien en vasthouden.
De wurgslang Loesje is al eerder in het nieuws geweest. Twee jaar geleden was Eric Mulder van het museum het dier kwijt na het houden van een lezing. Later bleek de slang uit haar bergplaats te zijn gekropen. Ze werd na vier dagen gevonden achter het dashboard van de auto van Mulder.

In de nek

Vandaag waren er twintig kinderen gekomen om Loesje te bewonderen. Ze luisterden aandachtig naar het verhaal van Mulder. De meesten waagden zich er ook wel aan om Loesje vast te houden. Enkele kinderen vonden het zelfs goed dat het dier in de nek werd gelegd. Sommigen met een benepen gezicht, anderen met een meer dan stoere blik.
Eric Mulder bleef wel in de buurt staan, maar verzekerde dat Loesje niet gevaarlijk is. "Je mag haar ook wel een kusje geven hoor, op de huid." Twee meisjes waagden het erop en vonden het kriebelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.