Westerhaar

Geschokt baasje van zieke kat over worst met rattengif in Westerhaar: 'Wie doet nou zoiets?'

Sven met de doodzieke kat Schuimpje. Foto rechts: er zijn opnieuw korrels rattengif ontdekt
Sven met de doodzieke kat Schuimpje. Foto rechts: er zijn opnieuw korrels rattengif ontdekt © RTV Oost
Diana Stevens uit Westerhaar houdt haar hart vast. Zal haar troeteldier Schuimpje het overleven? De kat is doodziek nadat hij heeft gesnoept van met rattengif volgepropte worst. "Wie doet nou zoiets?"
De politie Twenterand heeft intussen via een bericht op Facebook andere eigenaren van huisdieren gealarmeerd voor de dierenhater, die in de buurt van de Webbinkstraat leverworst met rattengif heeft gestrooid. De politie waarschuwt dat het gif niet alleen voor dieren, maar ook voor mensen gevaarlijk is.

Kat Lil' Kleine

Diana heeft twee katten: de zieke Schuimpje en Lil’ Kleine, vernoemd naar de populaire rapper. "Mijn kinderen hebben die naam bedacht. Lil’ is overigens de moeder, Schuimpje haar zes maanden oude zoon."

De eerste keer nog had Diana geen argwaan. "Schuimpje kwam hier donderdagavond binnen lopen met een vleesbal, boordevol rode korrels. Ik had geen idee wat het was en heb het weggegooid."
Ruzie met mij niet over rug van mijn katten uitvechten
Baasje Diana over strooien gifworst

Vrijdagavond was het opnieuw raak. "Deze keer had hij er ook een hap uitgegeten. Mijn partner zag toen dat het om rattengif ging."

Doodziek

De volgende dag werd Schuimpje doodziek. "Ik ben er zaterdag mee naar de dierenarts gegaan. Schuimpje heeft drie spuiten gekregen, maar heeft nog steeds hoge koorts. We kunnen alleen maar hopen dat hij dit overleeft." Volgens de politie heeft de dierenarts de worst onderzocht en bevestigd dat het gaat om rattengif.
Het incident is intussen bepaald niet onopgemerkt gebleven. De waarschuwing van de politie is al een slordige 3000 keer gedeeld en er kwamen vele tientallen reacties binnen van geschokte dierenvrienden.

'Wie doet nou zoiets?'

Diana heeft overigens wel een idee wie verantwoordelijk is voor de actie. "Al toen ik hier twee jaar geleden kwam wonen, waren er buurtbewoners die moeilijk deden. Maar als ze problemen met mij hebben, moeten ze bij mij komen en dit niet uitvechten over de rug van mijn katten. Wie doet nou zoiets?"

De kinderen-des-huizes zijn intussen ontroostbaar. Myrthe (11), Sven (10) en Djayden (7) hopen dat het weer goed komt met Schuimpje, aldus moeder Diana. "Zij zijn dol op de katten."

Wijkagent ingeschakeld
Diana heeft intussen achter haar woning opnieuw korrels rattengif ontdekt. "De wijkagent houdt zich nu met de zaak bezig. We kunnen alleen maar hopen dat de dader snel wordt gevonden. Voor er nog meer gebeurt."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.