grasmaaier

Ongeluk met grasmaaier heeft nog steeds grote impact op scholieren en ouders in Kampen

Het ongeluk vorig jaar met een grasmaaier, waarbij een zes jarig meisje van de Villa Nova basisschool in Kampen om het leven kwam, heeft nog steeds grote impact op de leerlingen, docenten en ouders van de school. Dat vertelde wethouder Jan Peter van der Sluis vandaag na afloop van de persconferentie over het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.
De klap dreunt nog steeds hard na. Sommige kinderen en toezichthouders hebben het ongeluk zien gebeuren. "We hebben direct vanuit de gemeente hulp geboden. Zo zijn de ouders van de schoolkinderen in een speciale bijeenkomst geïnformeerd en is slachtofferhulp ingeschakeld, daar is ook meerdere keren gebruik gemaakt", vertelde de wethouder.
Wethouder van der Sluis over impact grasmaaier ongeluk
Het meisje werd op 12 september vorig jaar door een grasmaaier overreden toen deze achteruit reed. Het ongeluk gebeurde onder schooltijd op een grasveld naast de school dat als openbaar schoolplein fungeert. Er waren op dat moment ook toezichthouders van de school aanwezig.
Openbare basisschool Villa Nova
Openbare basisschool Villa Nova © RTV Oost
Vast staat dat het Openbaar Ministerie de bestuurder van de maaimachine gaat vervolgen wegens het veroorzaken van een verkeersongeluk. Of het Openbaar Ministerie ook juridische stappen tegen de school onderneemt, is nog niet duidelijk.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.