vechtdal

Expeditie Oost: Koebad-filmpje miljoen keer bekeken, 'Koebad Franky' blijft bescheiden

Op dierendag vorig jaar maakten we een reportage over het koebad van Frank Timmerman uit Dalfsen. Hij laat met zijn bad, speciaal bedoeld voor koeien, liggende koeien weer staan. Dat filmpje is inmiddels meer dan een miljoen keer bekeken. En daarom gingen wij vandaag even bij hem langs om hem te feliciteren. Oók om even te checken of hij niet te veel naast zijn schoenen is gaan lopen.
"Nou, ik voelde 'm wel hoor, die miljoen views", vertelt Timmerman meteen als we aankomen met een taart. Hij is bezig met de voorbereidingen voor een koebad van een liggende koe in Brabant als wij langskomen met de taart. Een klus waar hij de hele dag verder voor uittrekt. 
Koebad Franky 'bekend' geworden met filmpje
Koebad Franky 'bekend' geworden met filmpje © RTV Oost

Bekend, bekender

"Ik krijg ontzettend veel aanvragen. Vooral na jullie filmpje ging het hard. Na jullie zijn andere tv-programma's bij me geweest waardoor ik nóg wat bekender ben in de agrarische sector."
Ondanks toenemende opdrachten voor zijn bedrijf, blijft Timmerman bescheiden. Sterallures? Daar heeft Timmerman geen last van. "Ik ben heus geen bekende Nederlander, hoor", lacht hij. Wel merkt hij dat mensen hem herkennen, wat voorheen niet het geval was.

'Die van het koebad'

"Mensen noemen me wel eens: 'die man van het filmpje van het koebad'. En soms vertellen mensen iets over mijn leven, waarvan ik dan denk: 'huh, hoe weet jíj dat?' Maar als ze later vertellen dat ze me hebben toegevoegd op Facebook, verklaart dat een hoop. Ik krijg zoveel vriendschapsverzoeken dat ik niet goed bij hou wie wie precies is."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.