IJsselhallen

Zwijgzame Hotske 193 bereidt zich voor op 'miss-verkiezing'

Is ze zenuwachtig? Wat trekt ze eigenlijk aan? En wat voor antwoorden heeft ze op de vragen van de jury? Allemaal vragen die je kunt stellen aan deelnemers van een miss-verkiezing. Alleen niet aan Hotske 193: die kan als koe niks terugzeggen. Hotske 193 doet morgen mee aan de Wintershow Zwolle, waar zo'n 230 koeien strijden voor de titel 'mooiste koe van Oost-Nederland'.
Het is de grootste regionale koe-keuring van Nederland, in de IJsselhallen in Zwolle. De Wintershow wordt voor de zeventiende keer gehouden. Veehouders uit het noorden en oosten zijn er bij en strijden dus onder meer voor die titel van mooiste koe. De koeienkeuring wordt georganiseerd door de gezamenlijke veeteelt-clubs.

Hoe wordt Hotske 193 voorbereid?

Hotske 193 is één van de 230 kandidaten. Veehoudster Annet Koersen uit Dalfsen, die met de koe naar de keuring gaat, is druk met de laatste voorbereidingen. Dat betekent vooral veel schoonmaken. Koeien zijn van nature niet netjes, ze lopen en liggen bijvoorbeeld in hun eigen mest. Met hulp van een koeien-trimster ziet Hotske 193 er weer netjes en strak uit.
Voor Annet is het de eerste keer dat ze meedoet aan de koeienkeuring. De mooie verhalen van andere veehouders die al vaker bij de keuring zijn geweest hebben haar overgehaald. Of ze meteen in de prijzen valt is afwachten: de keuring is morgen, woensdag 20 februari, tussen half 10 's ochtends en half vier 's middags.
Nieuwsgierig? De entree is gratis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.