beter wonen

Almelose wooncorporatie geeft uit huis gezette moeder en kinderen tweede kans

Almelose wooncorporatie geeft uit huis gezette moeder en kinderen tweede kans
Almelose wooncorporatie geeft uit huis gezette moeder en kinderen tweede kans © RTV Oost / Bart Kieft
Wooncorporatie Beter Wonen is bereid de Almelose vrouw van een hennepverdachte een nieuwe woning te bieden. Gisteren oordeelde de rechter dat zij én haar kinderen het huis uit moeten, omdat haar man verdacht wordt van het dealen van drugs vanuit de woning. 
De gemeente zit met de vrouw om tafel om binnen vier weken een nieuw onderkomen te vinden. Beter Wonen zit ook bij de gesprekken.
Als het niet lukt om op tijd een nieuwe plek voor het gezin te vinden, is Beter Wonen bereid de vrouw een tweede kans te geven. Dit betekent dat zij en en haar kinderen dan opnieuw een huurwoning bij de corporatie kunnen krijgen. 

Na drie jaar nieuwe woning

Beter Wonen spande een kort geding aan nadat vorig jaar tijdens een grote politieactie 95 gram hennep in het huis was gevonden. De rechter bepaalde gisteren dat de corporatie het huurcontract mag ontbinden. Doorgaans komen huurders dan pas na drie jaar weer in aanmerking voor een nieuwe woning.
Als de 43-jarige verdachte straks weer op vrije voeten komt, mag hij dan weer bij het gezin intrekken? "Het is te vroeg om daar nu iets over te zeggen", reageert Caroline Vos van Beter Wonen. "Maar die vraag wordt zeker meegenomen in de gesprekken met de gemeente."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.