Regio Hengelo

Hengeloër Capelle wil waterschap hervormen met eigen partij

Hij is al raadslid in Hengelo, maar Herbert Capelle wil nu ook een plek veroveren in het algemeen bestuur van het waterschap Vechtstromen. Capelle doet daarom met zijn partij Lijst 8 Capelle mee aan de waterschapsverkiezingen. Zijn motto? Pro-Earth, want er moet meer aandacht komen voor het milieu. "Het waterschap is bij uitstek de plek om je in te zetten voor het milieu."
"Waterschappen zijn een gesloten conservatief bolwerk, waarbij traditionele belangengroepen een onevenredig grote invloed hebben. En er is geen enkele landelijke progressieve partij bij", vertelt Capelle. Hij vindt het een gemiste kans, juist ook om milieubeleid te ontwikkelen. 

'Waterschap te gesloten'

Met zijn partij hoopt de Hengeloër, raadslid voor ProHengelo, een 'groene' luis in de pels te zijn. Capelle vindt dat waterschappen te gesloten zijn. "We moeten het publieke debat aangaan. Wie zijn die waterschapspolitici? Wat willen ze? Het waterschap moet ook meer open zijn in de samenwerking met uitvoerders, terwijl de samenwerking met kennisinstellingen, technologiebedrijven en kennisinstellingen hechter moet worden."
Capelle vindt dat extreme vervuilers meer moeten betalen voor waterschapslasten, terwijl minima moeten worden ontzien door kwijtschelding.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.