Haaksbergen

Wethouder Ten Thije van Haaksbergen dient per direct ontslag in

Gemeentehuis in Haaksbergen
Gemeentehuis in Haaksbergen © RTV Oost / Rogier van den Berg
Wethouder Arja ten Thije van Haakbergen heeft haar ontslag ingediend. Na beraad met haar PvdA-fractie heeft ze de conclusie getrokken dat de basis ontbreekt om 'vanuit haar kracht' als wethouder te fungeren. Ten Thije was sinds juni 2018 wethouder Samenleving en Duurzaamheid.
Ten Thije begon vorig jaar met veel enthousiasme als wethouder Samenleving en Duurzaamheid, schrijft ze in een brief aan de gemeenteraad. "Ik heb deze portefeuille als plezierig en uitdagend ervaren en mij goed kunnen verdiepen in de verschillende beleidsdossiers. Tevens heb ik gedurende mijn wethouderschap, vanuit mijn rol als wethouder, fijne contacten opgedaan zowel in Haaksbergen als daarbuiten."

'Andere verwachtingen'

De PvdA-wethouder schrijft verder dat binnen de coalitie 'andere verwachtingen bestaan ten aanzien van haar bestuursstijl en de wijze waarop ze met de gemeenteraad communiceert'. "Hoewel ik getracht heb meer aansluiting te vinden op de geuite verwachtingen, blijven signalen over mijn stijl van besturen en communiceren aanhouden. Ik betreur dit ten zeerste."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.