kop van overijssel

Expeditie Oost: De beste trainingslocatie van Nederland? Die staat gewoon in Staphorst!

Frans Mussche uit Staphorst traint mee aan de top van de Nederlandse obstacle runners
De muur van de hele klimzaal hangt vol met alle shirts die Frans Mussche uit Staphorst door de jaren heen heeft verzameld. Elk shirt is van een andere obstacle run, uit meerdere landen. Frans is mede-eigenaar van Family Fit, een trainingscentrum in Staphorst. Dit centrum is afgelopen zaterdag uitgeroepen tot beste indoor en outdoor trainingslocatie van Nederland.
Frans en zijn collega Jarne bewegen zich vloeiend en ogenschijnlijk moeiteloos over het parcours. Om het parcours uit te 'klauteren' moeten ze in klimmen in touwen, zichzelf optrekken en door netten kruipen. En dat allemaal in een razendsnel tempo.

Elke dag trainen

"Ik doe dit elke dag. Ik train zelf en als ik trainingen geef aan mensen, train ik natuurlijk automatisch een beetje mee", vertelt Frans terwijl hij zich in een touw wurmt. Binnen een paar seconden is hij al tot het plafond geklommen. 
Het trainingscentrum is uitgeroepen tot beste trainingscentrum van Nederland
Het trainingscentrum is uitgeroepen tot beste trainingscentrum van Nederland © RTV Oost
Frans probeert elke week wel een obstacle run te doen. Hij behoort tot één van Nederlands beste obstacle runners. "Het is hard werken. Je moet jezelf fysiek, maar ook mentaal steeds sterk houden." 

Ook proberen..

Het ziet er nog best makkelijk uit als Frans het doet. Expeditie-verslaggever Niki wilde zelf ook een stuk parcours afleggen. Maar dit ging toch iets minder soepel dan gedacht..
Het trainingscentrum is uitgeroepen tot beste trainingscentrum van Nederland
Het trainingscentrum is uitgeroepen tot beste trainingscentrum van Nederland © RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.