Regio Hengelo

Kunst van het recyclen bij techniekmuseum Oyfo in Hengelo

Scrap Art Robots bij Oyfo techniekmuseum in Hengelo
Scrap Art Robots bij Oyfo techniekmuseum in Hengelo © Oyfo techniekmuseum Hengelo
Techniekmuseum Oyfo besteed tijdens de voorjaarsvakantie aandacht aan de kunst van het recyclen.
De hele week staat in het teken van het thema 'recyclen'. Zo kunnen kinderen van oud speelgoed nieuw speelgoed maken. “Het leuke is om kinderen zo jong mogelijk op een laagdrempelige manier daarmee in contact te brengen. We hopen ze wat bij te brengen over hoe ze zelf kunnen omgaan met bijvoorbeeld oud speelgoed”, aldus Loes Kerkhof van Oyfo.
TAMTAM objektentheater voert prijswinnende voorstelling 'Roestige Spijkers & andere helden' op. Deze live animatievoorstelling is donderdag en vrijdag nog te zien, aansluitend geven de TAMTAM-spelers een workshop. “Wanneer je op het scherm kijkt lijkt het net een film, maar we doen alles live”, zegt Gérard Schiphorst van TAMTAM.
Ook zijn er verschillende doe-middagen, technische workshops en drie Scrap Arts Robots te bewonderen, gebouwd van afgedankte elektronica-apparatuur.

Reacties

De reacties op de activiteitenweek in Oyfo zijn zeer positief. “De bezoekers vinden het heel bijzonder om te zien hoe theater verbonden kan worden met kunst en recyclen en hoe alles weer bij elkaar komt”, besluit Kerkhof.
Kunst van het recyclen bij techniekmuseum Oyfo in Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.