Alle steken los in de Grolsch Veste: Twentse carnavalsprinsen bezoeken FC Twente

Prins Gait, de hoogheid van carnavalsvereniging de Soaltkloet'ns uit Boekelo, bezoekt komende vrijdagavond in vol ornaat de thuiswedstrijd van FC Twente tegen FC Eindhoven. Dit doet hij samen met een groot aantal Twentse carnavalshoogheden.

"Wij, mijn adjudant Martin en ik, hebben het initiatief genomen voor 'Alle steken los in de Grolsch Veste'. Gewoon omdat carnaval meer is dan alleen de polonaise lopen en bier drinken", aldus Prins Gait uut Bookel.

Prins Gerrit & adjudant Martin (Foto: c.v. de Soaltkloet'ns)
Prins Gerrit & adjudant Martin (Foto: c.v. de Soaltkloet'ns)

Carnavaleske skybox

Alleen steekhouders en hun partners zijn uitgenodigd. Dus hoogheden, leden van de Raad van Elf of voormalig hoogheden. Oftewel de mannen met een steek. 

"We verwachten rond de 100 personen te verwelkomen in onze carnavaleske skybox. Een delegatie van de Gaffelaoskes uit Losser, de Othmarridders uit Ootmarsum, de Windbuul'n uit Hengelo en tot slot een aantal leden van carnavalsvereniging de Oelewappers uit Oldenzaal", aldus Prins Gait.

Fan van de club

Het idee is redelijk voor de hand liggend. De huidige hoogheid (55 jaar) van carnavalsvereniging de Soaltkloet'ns uit Boekelo is al sinds zijn zevende levensjaar fan van de Enschedese voetbalclub. "Ik kom er al een paar jaartjes dus .... En sinds 2009 hebben we met een aantal bouwgerelateerde bedrijven een gezamenlijke skybox". 

Noaberschap

Het hooghedenduo uit Boekelo heeft een groot aantal Twentse carnavalsverenigingen aangeschreven en is tevreden met de inmiddels gedane toezeggingen. "Wellicht kunnen we een dergelijk gebeuren verder uitbouwen in de komende jaren. Trouwens er komt ook een delegatie van voormalig bestuursleden van FC Eindhoven. Want in Lampegat weten ze natuurlijk ook prima hoe je carnaval moet vieren". 

"Carnaval mag wat ons betreft breder ingezet worden. We zouden dit feest breder willen uitdragen en wie weet is de sportieve meeting van komende vrijdag daar een mooie start van", aldus Prins Gait oftewel Gerrit van het Oever.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.