nieuws

Doek valt voor Intertoys: speelgoedketen failliet

Intertoys failliet
Intertoys failliet © ANP / Bart Maat
Speelgoedconcern Intertoys is failliet. Nadat het bedrijf vorige week uitstel van betaling aanvroeg, is het doek nu definitief gevallen. Intertoys heeft 23 winkelvestigingen in Overijssel.
De huidige ontwikkelingen betekenen slecht nieuws voor de ruim 3.000 medewerkers, voor wie ontslag is aangevraagd. De ongeveer 450 winkels in Nederland en België blijven voorlopig wel open.

Klap in het gezicht

"Dit is een harde klap in het gezicht van een paar duizend medewerkers in al die Intertoys-vestigingen", reageerde bestuurder Martijn den Heijer van CNV Vakmensen vorige week al. "Niet helemaal onverwacht wellicht, maar niettemin ongemeen hard."
Harde concurrentie in de speelgoedbranche maakt dat Den Heijer niet helemaal verrast is door de aankondiging. "De rol van internetspeelgoedwinkels is daarin significant", zo schetste de vakbondsman de ontwikkeling.

Reddingspogingen

Het ging al lange tijd slecht met Intertoys. De afgelopen veertien maanden is van alles geprobeerd om het tij te keren, maar tevergeefs. De speelgoedketen koos onder meer voor nieuw en ervaren management, lanceerde een nieuwe webwinkel en schoonde oude voorraden op, maar het mocht niet meer baten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.