Schaats4Daagse Enschede trekt tijdens krokusvakantie 230 deelnemers

De tweede editie van de Schaats4Daagse in Enschede heeft deze week 230 deelnemers naar de ijsbaan getrokken. Ze konden kiezen uit een dagelijkse afstand van 4, 8 of 16 kilometer, terwijl de doorgewinterde schaatsers ook de 50 kilometer konden kiezen.

De familie Bruin uit Enschede benutte de vakantie om elke dag op het ijs te staan "Het was mijn idee", zegt moeder Lonneke, terwijl de zamboni de baan schoonveegt. "Lekker met de kinderen het ijs op. Geweldig vind ik het." Vader Maikel moest deze week werken, maar schaatst vandaag met zijn vrouw en dochters mee.

Rondetellertje

Dochter Merel eet tussendoor een banaan en controleert haar rondetellertje. "Ik sta nu op 134 rondjes. Ik denk dat ik tot de 150 ga", zegt ze met een rode blos op de wangen. Ondertussen maken twee trotse dames op de parkeerplaats een selfie met hun medaille.

Als de zamboni de baan verlaat staat het gezin alweer te trappelen om verder te gaan. "Het is een groot succes", zegt Irene Heijink van de organisatie. "Iedereen krijgt na afloop een medaille. Ik kan nu al wel zeggen dat er volgend jaar een derde editie komt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Regio Enschede ijsbaan schaats4daagse Nieuws
Deel dit artikel: