NL Award

Twee RTV Oost-producties genomineerd voor NL Awards 2018

Twee RTV Oost-producties genomineerd voor NL Awards 2018
Twee RTV Oost-producties genomineerd voor NL Awards 2018 © RTV Oost/Wouter de Wilde
De RTV Oost-producties 'Podcast Welkom Wolf... Last of zegen?' en 'Het Verkiezingsprogramma van Overijssel' zijn genomineerd voor een NL Award. De NL Awards zijn jaarlijkse onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen.
In totaal zijn er dit jaar achttien nominaties verdeeld over de categorieën 'Eigen Nieuws', 'Beste TV-programma', 'Beste Radioprogramma', 'Beste Online Project', 'Documentaire' en 'Jong Talent'. 

Welkom Wolf... Last of zegen

In de vijfdelige podcastserie gaat journalist Roelof Westerhof op zoek naar de wolf in Overijssel. Hij gaat op pad, alleen én met mensen die beroepsmatig met de wolf bezig zijn. Tijdens zijn zoektocht gaat hij onder andere in gesprek met getroffen boeren, landbouworganisatie LTO en platform NoWolves. Hij ontdekt dat de liefde voor de wolf niet onvoorwaardelijk is.
Je kunt de podcast Welkom Wolf... volgen via iTunes, Spotify of Stitcher.

Het Verkiezingsprogramma van Overijssel

Het Verkiezingsprogramma van Overijssel is een project waarbij RTV Oost de inwoners van Overijssel vroeg welke verkiezingsonderwerpen zij belangrijk vinden. Het resultaat is het verkiezingsprogramma, dat Overijsselaars en politici dichter bij elkaar moet brengen. 

Winnaars

Alle prijswinnaars doen ook mee met de categorieoverstijgende Gouden NL Award. Hieraan is een geldprijs verbonden van 2.500 euro. Vorig jaar ging deze onderscheiding naar RTV Noord voor hun online project 'Graag gedaan hoor!'. Dat ging over de Groninger aanpak over de aardgasproblematiek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.