Rechtbank Almelo

OM eist werkstraf voor dodelijk ongeval Hellendoorn

Rechtbank Almelo
Rechtbank Almelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Voor de rechtbank in Almelo is een werkstraf van 240 uur en een rijontzegging van 1 jaar geëist tegen een 43-jarige vrouw uit Daarle. De vrouw veroorzaakte in december 2017 een dodelijke aanrijding met een 66-jarige motorrijder uit Lemelerveld in het buitengebied van Hellendoorn.
De vrouw uit Daarle stak zonder voorrang te verlenen de kruising van de Meester Werkmanweg met de Piksenweg over. De motorrijder kon haar auto niet meer ontwijken en botste er met een flinke vaart tegenaan. De klap was zo groot dat de auto van de vrouw aan het tollen sloeg. Het slachtoffer was op slag dood. 

Boeten

Waarom ze de motor niet zag weet de Daarlese niet. Het houdt haar na meer dan een jaar nog steeds bezig. "Wist ik het maar", vertelde ze. "Die motor kwam voor mij uit het niets." De 43-jarige zegt dat ze een straf zal accepteren, want ze voelt zich schuldig. "Ik moet hiervoor boeten."

De dochter van het slachtoffer las in de rechtszaal een emotioneel verhaal voor, ze mist haar vader met wie ze een hele sterke band had, ontzettend. Ook haar kinderen missen hun geliefde opa. 
De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.