Enschede

Internationaal Ultimate Frisbee toernooi Enschede vooral populair onder studenten

Misschien associeer je het eerder met strand en vakantie, maar frisbeeën is een professionele sport. Vooral onder studenten wordt de sport steeds populairder. Dit weekend was in de Diekmanhal in Enschede een internationaal toernooi.
De teams komen uit Duitsland, België en Nederland. "We hebben maar plek voor een aantal teams dit toernooi, maar we hebben een aantal moeten weigeren, zo veel aanmeldingen waren er", vertelt organisator Simone Muskee. 

Veel intensiever

Want steeds meer mensen ontdekken de sport. Toch kampt het nog een beetje met een imagoprobleem, ziet speelster Jennique Buursen: "Mensen denken nog regelmatig dat je frisbeet op het strand, maar dan leg ik ze uit dat het toch anders in elkaar zit. Het is veel intensiever dan je zou verwachten."
Dat is inderdaad in de hal te zien. Regelmatig duiken en springen de spelers of halen ze allerlei manoeuvres uit om de frisbee-schijf te vangen of te werpen. 

Overgewaaid

De sport is overgewaaid uit Amerika. Het lijkt op American Football. "Je hebt twee end-zones aan beide kanten van het veld. Als je de schijf in het vak van de tegenstander vangt, dan heb je gescoord."

Geen oudelullensport

En vooral onder studenten is de sport dus populair, ziet ook speler Igno van Hees. "Je ziet hier mensen die in hun studentenleeftijd zijn begonnen en het nog steeds spelen", vertelt hij.
Geen oudelullensport, dus. "Nee, er zijn een paar oudere spelers die het goed kunnen, maar er zijn voornamelijk jongere mensen hier", vertelt hij lachend.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.