Blom en Brandsma nieuw trainersduo VV Staphorst

Leo Blom en Jan Derk Brandsma vormen komend seizoen het nieuwe trainersduo van VV Staphorst. Zij volgen Dennis van Toor op die de hoofdklasser deze zomer gaat verlaten.

Blom en Brandsma staan bekend als een onafscheidelijk trainersduo. Momenteel trainen ze samen tweedeklasser DESZ uit Zwartsluis. Met die club staan ze op een verdienstelijke vierde plaats en doen ze nog mee om promotie. In december tekenden Blom en Brandsma zelfs bij in Zwartsluis, maar daar komen ze nu dus op terug.

MSC 

Het duo behaalde voornamelijk successen in Drenthe. Tussen 2009 en 2015 stonden ze aan het roer bij MSC. Ze brachten de club uit Meppel naar de hoofdklasse, en misten op een haar na promotie naar de Topklasse. Daarna trainden ze ook bij 'dOlde Veste uit Steenwijk. 

Meerdere kandidaten

Staphorst was op zoek naar een opvolger van Dennis van Toor die vorige maand zijn vertrek bekenbaar maakte. De chemie tussen de trainer en de club ontbrak. De technische commissie van de club sprak in de afgelopen weken met meerdere mogelijke opvolgers. "In een bepaald stadium zijn hier ook de heren Blom en Brandsma onderdeel van geworden, maar alvorens er serieus met elkaar gesproken kon
worden zou er eerst met hun huidige club DESZ Zwartsluis overeenstemming moeten worden bereikt", legt de TC van Staphorst de lastige situatie uit. 

DESZ

Bij DESZ zijn ze niet over een nacht ijs gegaan. Deze week hebben zij na meerdere gesprekken ingestemd met het vertrek van Blom en Brandsma die dus in een eerder stadium hadden toegezegd langer te blijven. "Natuurlijk balen wij van deze situatie, maar deze is dan ook uniek te noemen voor Leo en Jan Derk. Na goede gesprekken hebben wij de keuze gemaakt om Leo en Jan Derk de ruimte te gunnen om deze fantastische stap in hun loopbaan te zetten", aldus DESZ-voorzitter Jitse Antuma op de site van de club. 

Een seizoen

Blom en Brandsma hebben getekend voor één seizoen met de optie voor een langere samenwerking. VV Staphorst staat momenteel op de derde plaats in de Hoofdklasse B

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: