Regio Hengelo

CDA Overijssel vraagt minister snelle Berlijntrein via Hengelo te onderzoeken

NS Station Hengelo
NS Station Hengelo © RTV Oost/ Allard Olsman
Het CDA Overijssel heeft er bij de Tweede Kamerfractie op aangedrongen dat ook de huidige route via Hengelo in beeld blijft bij de betrokken minister Cora van Nieuwenhuizen.
CDA statenlid Bart van Moorsel: "Het kan niet zo zijn dat als gevolg van de beperkte capaciteit op de huidige lijn via Deventer en Hengelo, deze route op voorhand afvalt. Waarschijnlijk zijn voor alle routes extra investeringen nodig om tijdwinst te halen tussen Berlijn en Amsterdam."
"De keuze moet worden gebaseerd op een vergelijking van de routes, inclusief de benodigde investeringen. Als er extra capaciteit wordt gecreëerd op de bestaande route via Deventer en Hengelo profiteren daar ook de reizigers van tussen Hengelo, Deventer, Apeldoorn, Amersfoort en Amsterdam van."

2025

Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft onlangs aangekondigd dat er vanaf 2025 één tot drie keer per dag een snelle treinverbinding tussen Amsterdam en Berlijn komt.
Daarbij gaf ze aan dat wordt gekeken naar verschillende mogelijke routes, via de bestaande route, via Arnhem of via Zwolle. Het CDA vindt dat er een gedegen onderzoek moet plaatsvinden naar de verschillende alternatieven voordat er een keuze wordt gemaakt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.