IJsseldelta

Zeventig boetes en een honkbalknuppel bij verkeerscontrole in Zwolle

Politie jas met logo
Politie jas met logo © RTV Oost / Rogier van den Berg
Bij een grote verkeerscontrole in Zwolle heeft de politie gisteren zeventig boetes uitgedeeld. Drie personen zijn aangehouden. Op de Burgemeester Roelenweg werden bestuurders betrapt die onder invloed van drank of drugs achter het stuur zaten, was verlichting niet in orde en bleek een aantal bromfietsen opgevoerd. Een automobilist had een honkbalknuppel in zijn auto liggen.
Drie mensen werden dus aangehouden. De bestuurder van een bromfiets bleek onder invloed van alcohol rond te rijden. Hij blies 265 ugl, terwijl maximaal 220 ugl is toegestaan. Naast een boete kreeg hij ook een rijverbod opgelegd. Een automobilist testte positief op THC, de werkzame stof in hennep. De derde verdachte werd aangehouden voor heling, toen bleek dat hij op een gestolen fiets reed.
Daarnaast kregen bijna zeventig bestuurders om verschillende redenen een boete. Bijna de helft daarvan was een bekeuring voor niet goed werkende verlichting. Verder reden 24 bestuurders rond op een opgevoerde brommer, zij mochten hun weg niet vervolgen op hun voertuig. Eerst moet de bromfiets in originele staat worden teruggebracht.

Honkbalknuppel
Ten slotte trof de politie bij één bestuurder een honkbalknuppel aan in de auto. Omdat deze volgens de politie niet bedoeld was om mee te honkballen, werd deze gezien als een slagwapen en daarom in beslag genomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.