Regio Enschede

Beroep tegen straf voor aanslag moskee Enschede afgewezen

Moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede
Moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
De Hoge Raad heeft het beroep verworpen dat een van de veroordeelden voor de aanslag op een moskee in Enschede had aangespannen. Dat betekent dat de celstraf van twee jaar die de man eerder heeft gekregen, blijft staan.
Vijf mannen gooiden op 27 februari 2016 twee molotovcocktails richting de moskee aan de Tweede Emmastraat in Enschede. Op dat moment waren tientallen mensen in het gebedshuis.
Vier mannen werden door de rechter veroordeeld tot celstraffen van vier jaar, waarvan één voorwaardelijk. Alle vier gingen ze in beroep tegen die straf. De vijfde man kreeg vier jaar cel waarvan twee jaar voorwaardelijk opgelegd. Hij ging niet in beroep.

Hoger beroep

In hoger beroep werden de vier veroordeeld tot een lagere gevangenisstraf, van twee jaar tot twee jaar en twee maanden. Volgens het Gerechtshof was hun daad wel terrorisme, maar zijn er geen mensen in levensgevaar gekomen.
Drie van de vier zijn vervolgens naar de Hoge Raad gestapt. Van een van hen is nu dus bepaald dat het beroep niet-ontvankelijk is, omdat de advocaat geen nieuwe argumenten heeft aangedragen. Over de twee andere verdachten wordt 12 maart een uitspraak verwacht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.