Koen Everink

OM eist in hoger beroep twintig jaar cel voor doden Enschedeër Koen Everink

De reconstructie van de moord op Everink in Bilthoven (2016)
De reconstructie van de moord op Everink in Bilthoven (2016) © ANP
Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep twintig jaar celstraf geëist tegen Mark de J., die wordt verdacht van de moord op zakenman Koen Everink uit Enschede. Dat schrijft RTV Utrecht.
Everink werd op 4 maart 2016 dood gevonden in zijn villa in Bilthoven. De miljonair was door tientallen messteken om het leven gebracht. De J., voormalig vriend en gokmaatje van Everink, werd daarvoor vorig jaar veroordeeld en kreeg - conform de eis destijds - achttien jaar cel opgelegd. 

'Volstrekt ongeloofwaardig'

Voormalig tenniscoach De J. had een schuld van 80.000 euro bij de zakenman. Hij heeft de beschuldigingen altijd ontkend en ging daarom in hoger beroep tegen de uitspraak. De J. zegt dat hij korte tijd was ontvoerd door een groep mannen en dat de ontvoerders Everink om het leven hebben gebracht.
Maar volgens het OM is het verweer van De J. 'volstrekt ongeloofwaardig'. Het OM vindt het overtuigend bewezen dat De J. de zakenman doelbewust met minstens twee messen heeft gestoken. Ook de diefstal van het kostbare horloge en de telefoon van Everink door de verdachte acht het OM bewezen.

Onbeantwoorde vragen

De verdachte heeft volgens de advocaat-generaal nooit geprobeerd open en transparant mee te werken aan het politieonderzoek. Ook heeft hij aantoonbaar pogingen ondernomen om het onderzoek te dwarsbomen en geprobeerd valse informatie in het dossier te krijgen.
De gekozen proceshouding heeft volgens de advocaat-generaal consequenties. "Door op geen enkele manier verantwoordelijkheid te nemen voor wat hij gedaan heeft, blijven veel vragen voor de nabestaanden onbeantwoord."

Gevonden door dochtertje

"Verdachte heeft na de moord de woning verlaten met zijn felbegeerde buit, wetende dat Koens zesjarig dochtertje boven lag te slapen. Wetende dat zij degene was die Koen zou gaan vinden, dood, liggend in een grote plas bloed, de doodstrijd getekend in zijn gezicht", zei de advocaat-generaal in zijn requisitoir.
Het is nog niet duidelijk wanneer het hof in Arnhem uitspraak doet.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.