intertoys

Boze klanten, irritaties en wachtrijen voeren boventoon in winkels Intertoys

Overlast bij Intertoys door computerstoring
Overlast bij Intertoys door computerstoring © GinoPress
Gezellig was het bepaald niet vandaag in veel winkelvestigingen van Intertoys. Het faillissement van het speelgoedconcern leidde ertoe dat veel klanten zich vandaag massaal bij Intertoys meldden om cadeaubonnen in te leveren. Tot overmaat van ramp had Intertoys te maken met een computerstoring, waardoor het systeem voor het inwisselen van de cadeaubonnen er uren uit lag. Dat veroorzaakte boosheid, irritaties en lange wachtrijen bij de kassa's van de speelgoedzaken.
De failliete speelgoedketen had gisteren laten weten dat er bij klanten thuis nog tienduizenden cadeaubonnen lagen met daarop in totaal nog zo'n 1 miljoen euro tegoed. Intertoys verklaarde ook dat deze cadeaubonnen alleen dit weekeinde nog konden worden omgewisseld en daarna hun waarde zouden verliezen als gevolg van het faillissement.   

Wachtrijen

Bij tal van winkels, ook in Overijssel, kwamen klanten die het tegoed op hun cadeaukaart wilden verzilveren, terecht in lange wachtrijen. Toen bleek dat de kaarten niet meteen ingewisseld konden worden als gevolg van een computerstoring leidde dat tot irritaties en soms zelfs agressie onder klanten. 

Bekogeld met speelgoed

Zo meldt Omroep Gelderland dat mensen in de winkel boos op het personeel werden omdat die niet kon helpen. Volgens De Telegraaf leidde de teleurstelling er toe dat medewerkers zijn belaagd, bespuugd en bekogeld met speelgoed. In Amstelveen zou een winkel dicht zijn gegaan om veiligheidsredenen. Klanten zouden gedreigd hebben spullen uit de winkel te halen als ze de cadeaukaart niet konden inleveren.

Chaos in Zwolle

Ook in Zwolle zag personeel van Intertoys zich genoodzaakt om de winkel korte tijd te sluiten vanwege de ontstane chaos, aldus de Stentor.
De storing, die zou zijn veroorzaakt door een DDoS-aanval,  was na enkele uren weer verholpen. Klanten kunnen hun bonnen alsnog inleveren in de winkel of online.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.