Cultuur

Een gezellige vrouwenavond, Pasar Malam of MuseumJeugdUniversiteit

Met je neus in de boeken, op reis naar Bali, alles leren over vogels of het Joodse leven in Deventer… Er is weer ontzettend veel leuks te doen dit weekend.

Ladiesnight in De Strandhoeve

Zaterdagavond staat De Strandhoeve in Steenwijk helemaal in het teken van vrouwen. Een gezellige avond met van alles op het gebied van mode, interieur, creativiteit, eten, gezondheid en schoonheid. Geniet van de leuke standjes en workshops, proef de heerlijkste hapjes en drankjes en win mooie prijzen.
Ladiesnight
Ladiesnight © Pixabay

Boekenmarkt

Op zaterdag en zondag is er weer een grote boekenmarkt in De Voorhof in Delden. Deze boekenmarkt geniet een grote bekendheid: de ruim 10.000 boeken zijn goed gesorteerd en van goede kwaliteit. Je vindt er onder meer literaire romans, gedichten, detectives, boekenweekgeschenken, reisverslagen, kinder-, hobby- en handwerkboeken, boeken over de natuur, kunst, etc. Ook zijn er antiquarische en oude boeken.
Boekenmarkt
Boekenmarkt © Pixabay

Pasar Malam Istimewa

Bali is dit weekend dichterbij dan je denkt! Van vrijdag t/m zondag staan de IJsselhallen Zwolle weer in het teken van Pasar Malam Istimewa. Proef de lekkerste Indische gerechten van verschillende kwaliteitsrestaurants, shop de leukste koopjes op een echte Oosterse markt en beleef geweldige optredens op 3 verschillende podia.
Pasar Malam Istimewa
Pasar Malam Istimewa © Pixabay

MuseumJeugdUniversiteit bij Natura Docet Wonderryck

Zondag is er een MuseumJeugdUniversiteit met als onderwerp 'Hoe communiceren vogels?' bij Natura Docet Wonderryck in Denekamp. Nieuwsgierige kinderen tussen de 8 en 12 jaar kunnen er met hun vragen terecht. Wetenschappers en experts geven college en beantwoorden de vragen. Na afloop van het college kun je natuurlijk ook Natura Docet Wonderryck bezoeken.
MuseumJeugdUniversiteit
MuseumJeugdUniversiteit © MuseumJeugdUniversiteit

Joodse wandeling

De Joodse wandeling voert zondag langs oude Joodse plekken in de binnenstad van Deventer. Langs de huizen en winkels van de families Hillesum, Cohen, Van Spiegel, Adelaar, Sam Noach ("De man van Deventer") en Gosschalk; en langs “De Sajetbaal” van Moos Noach. Anekdotes, geschiedenissen en andere verhalen nemen je mee naar het Joodse leven in Deventer.
Joodse wandeling
Joodse wandeling © Pixabay
Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.