nieuws

Situatie in coma liggende Lotte van der Zee (20) uit Enschede nog altijd kritiek

Lotte van der Zee als winnares van 'Miss Teen van Nederland'
Lotte van der Zee als winnares van 'Miss Teen van Nederland' © Daan van Hal
De situatie van het Enschedese topmodel Lotte van der Zee (20) is nog altijd kritiek. Van der Zee werd tijdens een skivakantie getroffen door een hartstilstand en wordt sindsdien in coma gehouden. Artsen kunnen nog niets zeggen over de kans op herstel.
De Enschedese is inmiddels per helikopter van Rosenheim in Oostenrijk overgebracht naar het universitaire ziekenhuis in München, waar meer gespecialiseerde neurologische kennis in huis is.

Kunstmatige coma

Van der Zee werd enkele dagen geleden tijdens haar vakantie in Oostenrijk getroffen door een hartstilstand en werd door haar ouders gereanimeerd. Sindsdien wordt ze door artsen in een kunstmatige coma gehouden.

"Het is zeer onwerkelijk om je dochter aan zo veel slangen te zien liggen", vertelt haar moeder. "Maar Lotte is jong, sterk en sportief. Hopelijk geeft dat de doorslag om te herstellen. Vooralsnog kunnen artsen geen prognose geven.”

Veel steun

Volgens haar ouders begon Van der Zee zich vorige week in de loop van de dag onwel te voelen. "Ze werd doodziek, met veel braken. Daarna escaleerde dat in een plotselinge hartstilstand." Over de oorzaak daarvan valt niets te zeggen, aldus haar ouders.

Haar moeder zegt veel steun te putten uit de vele reacties van medeleven, met name op sociale media. Van der Zee heeft op Instagram ruim 90.000 volgers. Op het bericht die haar ouders vorige week daar achterlieten, is ruim zevenduizend keer gereageerd.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.