Regio Enschede

Rotterdamse hennep-rippers op vrije voeten; was er wel een kwekerij in Enschede?

Hennepkwekerij (stockfoto)
Hennepkwekerij (stockfoto) © Politie
Twee mannen uit Rotterdam die ervan verdacht worden dat ze vorig jaar september geprobeerd hebben om een wietkwekerij in Enschede te rippen, komen per direct op vrije voeten.
De rechters werden door de advocaten van de twee gewezen op het feit dat nergens in het dossier een aanwijzing is te vinden dat er daadwerkelijk een wietkwekerij in de woning was. De zaak is daarom voor onbepaalde tijd aangehouden en de officier van justitie moet navraag doen bij de politie.
Die uitspraak viel de officier van justitie rauw op zijn dak. Hij had net celstraffen van twee jaar tegen de twee Rotterdammers geëist: een van twee jaar waarvan een halfjaar voorwaardelijk, de ander twee jaar.

Bonkende mannen

De Rotterdammers werden na een telefoontje van verontruste buren aangehouden. Die belden de politie omdat er midden in de nacht mannen op de deur stonden te bonken en riepen dat ze iets kwamen halen dat van hen was.
Na het telefoontje werden de twee Rotterdammers aangehouden. De 26-jarige zat verstopt achter een conifeer, terwijl de 33-jarige uit een tuin in de buurt werd geplukt. De twee hadden tie-wraps en handschoenen op zak, terwijl er een breekijzer werd aangetroffen dat vastzat in de sponning van de achterdeur.

Henneptoppen knippen

Beide mannen ontkennen dat ze naar Enschede kwamen om een overval op de woning te plegen. Volgens hen waren ze ingehuurd door de eigenaar van de man, eveneens een Rotterdammer, om henneptoppen te knippen.
Voor dat knippen zou de 26-jarige tweeduizend euro krijgen, terwijl de 33-jarige beweerde dat hij er driehonderd euro voor kreeg. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.