brug

ProRail plaatst tijdelijk extra brug over N35 bij Zwolle

Over de N35 in Zwolle ‘hangt’ tijdelijk een extra brug. De brug hangt, sinds afgelopen weekend, ter hoogte van het spoorwegviaduct in de Ceintuurbaan. ProRail heeft de brug laten plaatsen om de aanvoer van bouwmaterialen te bespoedigen.
De komende jaren wordt het spoortraject ten noorden van Zwolle aangepakt: twee extra sporen moeten reizigers in de toekomst vaker en sneller van Zwolle naar Leeuwarden, Assen en Groningen helpen. Om dat nieuwe spoor aan te leggen, moet de hele spoorbaan tussen Zwolle en Herfte op de kop.

'Dive-under'

Tussen Zwolle en Herfte wordt een zogeheten ‘dive-under’ gemaakt. Met zo’n dive-under kunnen treinen elkaar boven- en onderlangs kruisen. Dankzij die constructie kunnen er meer treinen van en naar Zwolle rijden.
Om de bouwmaterialen voor die nieuwe spoorverbindingen eenvoudiger op de plek van bestemming te krijgen, is afgelopen weekend de nieuwe brug geplaatst. Die brug is alleen bedoeld voor bouwverkeer. Een woordvoerder van ProRail laat desgevraagd weten dat de brug er ‘naar verwachting’ ongeveer twee jaar ligt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.