Wierden

39 sollicitanten voor burgemeesterschap Wierden

Gemeentehuis Wierden
Gemeentehuis Wierden © RTV Oost/ Allard Olsman
Elf vrouwen en 28 mannen hebben gesolliciteerd om burgemeester van Wierden te worden. De kandidaten zijn tussen de 40 en 62 jaar. Wierden is op zoek naar een nieuwe burgemeester, omdat Henk Robben per 1 juni van dit jaar vertrekt.
Van de kandidaten hebben of hadden 28 een hoofdfunctie in het openbaar bestuur. De andere 11 sollicitanten hebben een andere professionele achtergrond.

VVD'ers solliciteren

Tussen de sollicitanten zitten 11 kandidaten met een VVD-lidmaatschap, 6 van het CDA. De ChristenUnie, D66, GroenLinks en PvdA hebben allen 4 kandidaten. Drie sollicitanten zijn van een lokale partij en 1 kandidaat is lid van de SGP. Van 2 kandidaten is de politieke kleur niet bekend of is er geen partijlidmaatschap.
De komende periode wordt gebruikt voor het inwinnen van informatie en het voeren van sollicitatiegesprekken. Daarna zal de Commissaris van de Koning Andries Heidema met de vertrouwenscommissie uit de raad een selectie van kandidaten bespreken. Hieruit volgt een aanbeveling richting de gemeenteraad.

Juni 2019

De volgens de raad beste kandidaat voor Wierden wordt uiteindelijk voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het doel is dat de nieuwe burgemeester van Wierden in juni 2019 kan beginnen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.